Coiler, hjertet av en e-sigarett

Coiler, også kalt fordamperhoder, kommer i forskjellige former, motstander og formater. Ved å eksperimentere med forskjellige fordamperhoder kan du skreddersy din e-sigarett opplevelse. Du kan justere temperatur, motstand og dampproduksjon for å oppnå ønsket smakstyrke og dampsky. Fleksibiliteten som spoler tilbyr lar deg utforske en rekke smaksprofiler og skape en e-sigarett opplevelse som er helt unik for deg.

Hos oss på Friskedrag finner du tradisjonelle coiler, mesh-coiler og til og med noen som har en sub-ohm motstand

Hva er en vape coil?

Coiler, også kjent som en fordamperhode, er hjertet i enhver moderne e-sigarett og en viktig del for at en e-sigarett skal fungere. Inne i fordamperhodet ligger metalltråder, vanligvis laget av materiale som tåler høy varme og rask oppvarming, som er omgitt av bomull eller annet absorberende materiale. Når e-sigaretten aktiveres, går strøm gjennom metalltrådene og frembringer varme. Varmen fordamper deretter e-væsken i e-sigarettens tank, noe som resulterer i produksjon av damp.

Når bør jeg kjøpe nye coiler?

Det avhenger av hvor mye du bruker din e-sigarett og hvor lenge coilene varer. Generelt bør du bytte coil når du merker at smaken blir dårligere, eller hvis du opplever en nedgang i dampproduksjonen. En brent smak eller en ubehagelig smak kan også være en indikasjon på at det er på tide å bytte coilen.

Ulike typer coiler

Det finnes forskjellige typer coiler/fordamperhoder tilgjengelig på markedet, og de varierer i materialer og design. De vanligste typene er:

Kanthal coil:

Kanthals coil wire er det vanligste trådmaterialet som brukes til vape. Dette er fordi det er billig, enkelt å bruke, gir god smak og god produksjon av damp. Du finner kanthaltråd i både ruller og ferdigbygde spoler til RBA. Den kommer i en lang rekke forskjellige motstander (ohm) som gir den allsidighet, og fungerer godt for både sub ohm vaping og MTL (munn til lunge). Kanthal-spoler brukes i variabel Watt-modus, noe som betyr at de er kompatible med de fleste vape-enheter.

Nichrome coil:

NiChrome-tråd (Ni80) ligner på Kanthal ved at den er enkel å håndtere og kun kan brukes i Variable Wattage-modus. Det gjør Ni80-spoletråd ideell for mange vape-sett og enheter og kan brukes i spoler og forhåndsbygde spoler for RBA. Ni80-tråd varmes opp raskere enn Kanthal, og mye damp.

Mesh Coil:

Mesh-spoler er et av de mest populære valgene for nybegynnere, men også for erfarne brukere. Mesh-spoler er vanligvis laget av enten rustfritt stål eller Kanthal-tråd og kan brukes med de fleste vape-enheter og RDA-er i disse dager. Det gir en veldig god smak på grunn av den store oppvarmede overflaten, de gir en mye raskere oppvarming, lengre levetid på bomullen og er mer energieffektive sammenlignet med vanlige avrundede coiler.

Rustfri coil

Rustfri ståltråd, eller "SS wire", er et allsidig materiale for vape coil. Det beste med rustfritt stål er at det kan brukes til både VW-modus og temperaturkontroll (TC), noe som gjør det til et veldig populært valg, spesielt for erfarne dampere. SS-tråd varmes opp raskere enn vanlig Kanthal-tråd.

Ni200 spoler:

Nikkel vape coil wire (NI200), er en stor favoritt blant noen vapere og brukes hovedsakelig i avanserte vape mods og RBAer. Det er viktig å vite at nikkelspoler kun kan brukes i temperaturkontrollmodus! Det er en pålitelig vape-tråd og fungerer veldig bra ved høye temperaturer. På grunn av den høye motstandskoeffisienten er NI200 et godt valg hvis du vil ha mye damp og gir intens smak. På grunn av sin formbarhet og mykhet som metall, kan det være vanskelig å bygge med for RDA-bruk, derfor anbefales det kun for erfarne vapers.

Titanium coil

Titanium spole wire eller Ti wire kan bare brukes i temperaturkontroll (TC) modus, som brukes i de vanligste sub-ohm vape kits. Ti-spoler fungerer godt ved høye temperaturer fordi de ikke mister Ohm-motstand og er enkle å bygge med.

Hvor lenge varer en coil?

Holdbarheten til en coil i en e-sigarett avhenger av flere faktorer, inkludert bruksmetoden, sammensetningen av e-væsken og hyppigheten av damping. Generelt sett kan en spole vare fra noen dager til to uker før den må byttes. En vanlig indikator på at det er på tide å bytte spiral er redusert smaksintensitet eller en brent smak.

Hvor ofte trenger du å bytte coil på en e-sigarett?

Det er ingen eksakt regel for hvor ofte du trenger å bytte en coil på dampen din, da den varierer avhengig av bruk og preferanser. Som tidligere nevnt kan en spole vanligvis vare noen dager opptil to uker. Noen dampere foretrekker å bytte coil oftere for å opprettholde en best mulig smaksopplevelse og dampproduksjon, mens andre kan bytte den sjeldnere. Det er viktig å holde styr på e-sigaretten din og skifte coil når smaken eller dampproduksjonen forverres.

Hvordan "primer" du en coil?

Grunning av en spiral er viktig for å unngå brente smaker eller tørr brenning. For å prime en spiral, bløtlegg den i e-væske i ca 5-10 minutter før du bruker den. Dette gir ledningen tid til å absorbere e-væsken og forhindrer at den brenner seg.

Hvorfor smaker e-sigaretten min brent?

Hvis dampen din smaker brent, kan det skyldes flere faktorer:

  • Tørrbrenning: Hvis du bruker e-sigaretten din uten å grunne spolen ordentlig, kan det brenne ledningen og gi en brent smak.
  • For høy effekt: Bruk av for høy effektinnstilling for spolen kan også forårsake en brent smak. Sørg for å bruke riktig effektnivå for den spesifikke spolen du bruker.
  • Slitt coil: Hvis coilen har vært i bruk lenge, kan den bli slitt og gi en brent smak. I slike tilfeller bør du erstatte den.
  • E-væsken: Noen e-væsker kan inneholde ingredienser som brenner ved høye temperaturer og gir en brent smak. Prøv å bytte til en annen e-væske og se om problemet vedvarer.

Hvordan bli kvitt den brente smaken

Når det smaker brent, er det på tide å bytte spolen. Hvis du vil være sikker på at e-juicen ikke har fått smaken av den brente bomullen, kan du også tømme e-juice-tanken. Vanligvis følger det med en ekstra coil hvis du kjøper en tank eller et startsett

Hadebra for nå,

gode ønsker fra oss i Friskedrag

Produkter 1-48 av 163

Set Descending Direction
Page
per page