E-juice

Vi har over 700 forskjellige ejuice smaker til e-sigaretter og vape fra en rekke forskjellige produsenter. Vi sender pakken samme hverdag som du legger inn ordren.

Hva er e-juice?

E-juice (også kjent som e-væske, e-liquid og vapejuice) er en væske som brukes til e-sigaretter. Væsken fylles i væske beholderen på e-sigaretten, damperen eller vapen. Dampen som produseres pustes inn. Dette er den grunnleggende kunsten å dampe. E-juice kommer i forskjellige smaker (og også størrelser, men du finner mer om det her. Hos Friskedrag er utvalget av smaksatt e-juice nesten uendelig!

Med nøye utvalgte ingredienser og vår lidenskap for kvalitet, kan vi tilby e-væsker som vil ta din damp til nye høyder.

Ulike varianter av e-væske

10ml E-juice

Enten du er en erfaren vaper eller nybegynner, er 10 ml e-juice det perfekte valget for å utforske nye smaker eller nyte dine favoritter. 10 ml e-væske er praktisk og lett å bruke, det er en e-juice uten nikotin. Den kompakte flasken gjør den ideell å bære hvor som helst, slik at du alltid kan nyte favorittsmaken din når lysten melder seg.

Shortfill

Shortfill er en e-juice som kommer i en større flaskestørrelse enn 10 ml e-juice, vanligvis 60 ml eller 120 ml (fylt med 50ml eller 100ml e-væske). Flasken fylles ikke helt, men fylles kun til ca. 80 % av kapasiteten. Det gjør det mulig å tilsette nikotin eller basevæske til e-juicen og bestemme nikotinstyrken selv, helt etter dine behov. Shortfill er den mest kjøpte varianten av e-juice fordi du ikke trenger å kjøpe en ny så ofte som du gjør når du kjøper mindre flasker (10ml) med e-juice. Så i stedet for å kjøpe flere mindre flasker, kan du investere i en shortfill-flaske og nyte av dampen din uten å måtte tenke på å kjøpe ny e-juice like ofte.

Longfill

Så, hva er longfill e-juice? Det er en type e-juice som vanligvis kommer i en 60ml flaske, som så er forhåndsfylte med 20ml konsentrert smaksblanding. Longfill e-juice er ikke bare for de erfarne damperne som ønsker å lage sine egne blandinger. Det er også et perfekt alternativ for nybegynnere som ønsker å oppdage nye smaker og utforske den spennende verdenen av vaping. Ved å velge en longfill e-juice, kan du starte med en forhåndskonsentrert smaksblanding og deretter gradvis tilpasse den ved å blande inn din egen basevæske og nikotinshot. Det gir deg muligheten til å lære hvilke smaker du liker og ikke liker. En stor fordel med longfill e-juice er det økonomiske aspektet. Ved å kjøpe en større flaske og blande din e-juice selv, kan du spare penger.

Nicsalt

Nicsalt kommer i en 10ml ferdigblandet e-juice flaske. Forskjellen her er at de vanligvis kommer med 18mg eller 20mg nikotin per milliliter. Nikotinen her er også kjemisk annerledes og utvinnes direkte fra tobakksbladene.

E-juice med nikotin produktene tilbys dessverre ikke i Norge pgalovgivningen.

Hva inneholder en e-juice?

E-juice er laget av få ingredienser, vanligvis propylenglykol, vegetabilsk glyserin, smaker og noen ganger nikotin. Det betyr at brukere av e-juice blir utsatt for betydelig færre skadelige stoffer enn ved røyking av tradisjonelle sigaretter.

Hvis du er en tidligere tobakksrøyker som ønsker å slutte å røyke, men likevel beholde vanen og følelsen av tradisjonelle tobakkssigaretter, anbefaler vi at du velger en e-juice med høyere PG enn VG.

Hva betyr PG og VG?

 • Propylenglykol (PG): Propylenglykol er mye tynnere i konsistensen sammenlignet med VG. Dette betyr at PG lettere absorberes av bomullen i spolene til din e-sigarett/vapemaskin. PG er en e-væske som ikke påvirker smaken på e-juicen i det hele tatt, da den er helt smakløs. PG er det som er i e-væsken din som gir en sterkere rift i halsen, i likhet med riften som mange eks-røykere opplever av tradisjonelle tobakkssigaretter.
 • Vegetabilsk glyserin (VG): Vegetabilsk glyserin er mye tykkere i konsistensen enn PG. Det absorberes derfor langsommere av bomullen i spolen til e-sigaretten din sammenlignet med PG, og du må rengjøre tanken oftere. Et høyere VG-innhold i e-væsken din gir mindre halsrift, men større skyproduksjon. Mange skyer!

Hvilken e-juice bør jeg velge?

Vi forstår at smak er subjektiv, så vi har laget et bredt utvalg av e-juice for å tilfredsstille alle preferanser. Enten du liker fruktige smaker, kjølende mynte eller søte desserter, har vi noe for deg. Ved valg av e-væske er det viktig at brukeren velger en flaske som gir den dampproduksjonen og smaken som han er ute etter.

Hvordan oppbevarer jeg e-juicen min?

Mange e-juice-brukere gjør det ferdig ganske raskt, så oppbevaring er vanligvis noe du ikke trenger å tenke på. Men hvis du for eksempel har kjøpt en stor mengde e-juicer og ønsker å bytte mellom dem, bør du kanskje vurdere å oppbevare e-juicen i mørket eller i kjøleskap.

For lengre lagring er anbefalingen å oppbevare din e-juice i kjøleskap. Ved oppbevaring i kjøleskap kan e-juicen oppleves som litt tykkere i konsistensen, så før du vil bruke den i e-sigaretten din bør du la e-væsken stå en stund i romtemperatur.

Ut av e-juicen din?

Mangler du noen e-juice som er utsolgt, eller som vi ennå ikke har mottatt? Vi fyller på lagrene våre hele tiden, og vi tar inn de mest populære smakene og merkene av e-væske hele tiden. Skulle det skje at det er en e-juice som vi ennå ikke har rukket å oppdage og inkludere i vårt sortiment, så ikke nøl med å ta kontakt og gi oss beskjed om det.

Hvor finner jeg den beste e-juice?

Opplev den ultimate smakssensasjonen med vårt brede utvalg av e-juice. Vårt nøye utvalgte utvalg av e-juice har noe for å tilfredsstille alle forskjellige smaksløker og behov, vårt mål er å gi deg en fantastisk damp-opplevelse hver gang.

I tillegg til å tilby produkter av høy kvalitet, streber vi også etter å yte enestående kundeservice. Vårt team av damp-eksperter er alltid klare til å hjelpe deg med spørsmål, komme med anbefalinger og veilede deg gjennom utvalget vårt.

Vi forstår viktigheten av å tilby et trygt og sikkert produkt. Derfor har vi strenge kvalitetskontroller for å sikre at hver flaske vi tar inn er TPD godkjent og overholder norske lover. Vi jobber også kontinuerlig med å styrke vårt sortiment med nye smaker for å kunne fortsette å levere høykvalitets e-juice til dampere i hele Norge.

Produkter 1-48 av 640

Set Descending Direction
Page
per page

E-juice Stort Utvalg - Informasjon

Introduksjon til E-juice

Dampvæske, også kjent som e-juice eller ejuice, er en viktig komponent i verden av vaping. Den spiller en sentral rolle i å levere smak og damp til e-sigaretter og vaping-enheter. I denne artikkelen skal vi utforske hva dampvæske er, dets sammensetning, smaker, nikotininnhold, fordeler og risikoer, samt hvordan det fungerer sammen med en e-sigarett. La oss dykke dypere inn i universet av e-juice og få en grundig forståelse av dette essensielle elementet innen vaping.

Hva er Ejuice?

Dampvæske, ofte referert til som e-juice eller ejuice, er en væske som brukes i e-sigaretter og dampenheter for å produsere damp. Den spiller en avgjørende rolle i vapingopplevelsen ved å forvandle elektrisk strøm til damp, som deretter inhaleres av brukeren. Dampvæsken inneholder en blanding av ingredienser som gir smak, nikotin (valgfritt), og en base som skaper dampen.

Innhold og Sammensetning

Dampvæske består av flere nøkkelkomponenter:

 1. Propylenglykol (PG): Dette er en klar og fargeløs væske med lav viskositet som fungerer som en bærer for smak og nikotin. PG gir en kraftigere halsangrep og er kjent for å bære smakene godt.
 2. Vegetabilsk glyserin (VG): VG er tykkere og søtere enn PG. Den er ansvarlig for produksjonen av damp og gir en jevnere, tettere sky. VG bidrar også til å gjøre dampen mer behagelig for halsen.
 3. Smakstilsetninger: Dampvæske kommer i et bredt utvalg av smaker, fra frukt og desserter til mentol og tobakk. Smakstilsetningene er vanligvis naturlige eller kunstige aromastoffer som gir dampen sin karakteristiske smak.
 4. Nikotin (valgfritt): For de som ønsker nikotin, kan dampvæsken inneholde forskjellige nikotinstyrker, vanligvis målt i milligram per milliliter (mg/ml). Brukere kan velge nikotinnivået som passer best for deres behov.

Smaker og Variasjoner

Dampvæske kommer i et nesten uendelig utvalg av smaker for å imøtekomme ulike preferanser. Her er noen eksempler på vanlige smaker:

 • Fruktige Smaker: Dampvæske finnes med smaker som eple, jordbær, drue, sitrusfrukter, og mange andre fruktvarianter. Disse smakene gir en frisk og fruktig opplevelse.
 • Desserter og Bakverk: Hvis du foretrekker noe søtt, kan du velge smaker som vanilje, karamell, kake, eller sjokolade. Disse gir en deilig følelse av å nyte dessert uten kaloriene.
 • Mentol og Tobakk: For de som ønsker en mer tradisjonell følelse, er det dampvæsker med mentol- eller tobakksmak. De gir den velkjente tobakks- eller mentolsmaken uten forbrenning.
 • Drikker og Kaffe: Du kan til og med finne dampvæske med smaker inspirert av ulike drikker, som kaffe, cola, eller te. Disse gir en unik og forfriskende opplevelse.
 • Krydder og Nøtter: Noen mennesker foretrekker mer komplekse smaker som kanel, nøtter, eller krydder. Disse gir en spennende variasjon i smak.
 • Eksotiske Smaker: Hvis du er eventyrlysten, kan du utforske dampvæsker med eksotiske smaker som mango, lychee, eller pasjonsfrukt. Disse gir en smaksopplevelse fra andre deler av verden.
 • Det er mange forskjellige produsenter av e-juice og hos Friske Drag har vi blant annet Liqua, Norse, IVG, Fizzy Juice og mye annet.

Nikotininnhold

Nikotin er en valgfri komponent i dampvæske, og nikotinnivået varierer fra null nikotin til høyere konsentrasjoner, ofte målt i milligram per milliliter (mg/ml). Brukere kan velge nikotinnivået som passer best for deres behov, og det er mulig å gradvis redusere nikotininnholdet over tid for å hjelpe med røykeslutt. Det er foreløpig ikke lovlig å selge nikotin i Norge så ingen av være e-juicer inneholder dette.

 • Nikotinfri (0 mg/ml): Dampvæske uten nikotin er egnet for de som ønsker å nyte smaken og opplevelsen av vaping uten å tilføre nikotin.
 • Lavt Nikotin (3-6 mg/ml): Lavt nikotinnivå er passende for lett til moderat tobakksrøykere eller de som ønsker å redusere nikotininntaket.
 • Moderat Nikotin (12-18 mg/ml): Dampvæske med moderat nikotininnhold passer for dem som har en moderat nikotinavhengighet.
 • Høyt Nikotin (24 mg/ml eller høyere): Høy nikotinkonsentrasjon er egnet for tunge røykere med høy nikotintoleranse. Det er imidlertid viktig å være forsiktig med høye nikotinnivåer, da det kan øke risikoen for avhengighet.

Ejuice og E-sigaretter

E-sigaretter, også kjent som elektroniske sigaretter eller vape-enheter, er utformet for å fungere sammen med dampvæske. En typisk e-sigarett består av tre hovedkomponenter:

 1. Batteri: Batteriet gir strøm til e-sigaretten og oppvarmer coil'en som fordamper dampvæsken.
 2. Tank eller Cartomizer: Tanken, som noen ganger kalles en cartomizer, inneholder dampvæsken. Dette er hvor e-juicen lagres og fordamper når enheten aktiveres.
 3. Coil og Fordamperhode: Coil'en er en liten spiral som oppvarmes av batteriet. Denne oppvarmingen fordamper dampvæsken på en kontrollert måte. Wicken er et materiale som suger opp e-juicen og fører den til coilen for fordamning.

E-sigaretter kommer i forskjellige former og størrelser, inkludert engangsvaper, pod-systemer og mer avanserte mods. Uavhengig av utseendet og funksjonene, bruker de alle prinsippet om å fordampe dampvæske for å gi brukeren en tilfredsstillende dampopplevelse.

Fordeler ved E-Juice og Vaping

Dampvæske og vaping har flere fordeler som har bidratt til deres popularitet:

 1. Redusert Eksponering for Skadelige Stoffer: Vaping eliminerer behovet for forbrenning, og derfor er brukere ikke utsatt for tjære, karbonmonoksid og mange andre skadelige stoffer som finnes i sigarettrøyk.
 2. Variert Smakopplevelse: Med et bredt spekter av smaker å velge mellom, gir dampvæske brukerne muligheten til å utforske ulike smaker og oppleve noe nytt.
 3. Mulighet for Røykeslutt: Dampvæske med nikotin kan bidra til røykeslutt. Det gir røykere en alternativ kilde til nikotin uten de skadelige effektene av sigarettrøyking.
 4. Mindre Lukt og Bedre Ånde: Dampen fra vaping har en mildere lukt og forsvinner raskt. Dette bidrar til å unngå den intense lukten av sigarettrøyk og gir brukerne bedre ånde.
 5. Fleksibilitet i Nikotinnivå: Vaping tillater brukerne å velge nikotinnivået som passer best for deres behov, og det gir muligheten til å gradvis redusere nikotinavhengigheten.
 6. Sosialt Akseptabelt: Vaping oppfattes ofte som mer sosialt akseptabelt enn røyking, spesielt i innendørs miljøer hvor røyking er forbudt.

Framtiden for E-juice og Vaping

E-juicen og vaping er fortsatt i stadig utvikling, og industrien fortsetter å utforske nye teknologier og smaker. Mange ser på vaping som et potensielt mindre skadelig alternativ til tobakksrøyking og som en hjelpemiddel for røykeslutt. Det er også viktig å merke seg at dampvæske og e-sigaretter har en positiv innvirkning på miljøet sammenlignet med tradisjonell røyking.

I mange regioner over hele verden jobbes det med å implementere strenge reguleringer for å sikre at dampvæskeprodukter oppfyller visse kvalitetsstandarder og sikkerhetskrav. Dette inkluderer aldersverifisering, begrensninger på markedsføring rettet mot unge mennesker og nødvendig merking.

Ejuice og vaping gir også rom for innovasjon, og fremtiden kan bringe enda bedre og mer avanserte produkter. Forskning om helseeffekter og sikkerhetsstandarder vil sannsynligvis fortsette å utvikle seg.

Konklusjon

Dampvæske, kjent som e-juice eller ejuice, er hjertet av vapingopplevelsen. Den gir smak, nikotin (valgfritt) og damp til e-sigaretter og dampenheter. Dampvæske kommer i et utrolig variert utvalg av smaker, slik at brukere kan tilpasse opplevelsen etter sine preferanser. Samtidig har det potensial til å tjene som en effektiv hjelp til røykeslutt for de som ønsker å redusere eller slutte å røyke.

Selv om det er fordeler ved vaping, som redusert eksponering for skadelige stoffer og muligheten for å utforske forskjellige smaker, er det også risikoer og begrensninger å være oppmerksom på. Nikotinavhengighet er en reell bekymring, og det er fortsatt mye vi ikke vet om de langsiktige helseeffektene av vaping. Derfor er det viktig å bruke dampvæske med forsiktighet, spesielt når det gjelder nikotininnhold og kvaliteten på produktene.

Regulering og kvalitetskontroll spiller en viktig rolle i å sikre at dampvæskeprodukter oppfyller sikkerhetsstandarder og ikke utgjør en risiko for brukerne. Lokale lover og forskrifter knyttet til vaping bør alltid følges nøye for å unngå eventuelle juridiske konsekvenser.

Dampvæske og vaping er fortsatt i stadig utvikling, og forskningen på dette feltet pågår. Framtiden kan bringe ytterligere innovasjoner og forbedringer i produktene og reguleringene som styrer dem.

Som med ethvert helse- og livsstilsvalg er beslutningen om å bruke dampvæske en personlig. Det er viktig å veie fordeler og risikoer, konsultere helsepersonell om behovet for nikotin, og ta informerte beslutninger som passer til dine individuelle behov og mål når det gjelder vaping og røykeslutt. Helse og miljø er viktige hensyn, og å være bevisst kan hjelpe deg med å ta ansvarlige valg i forhold til dampvæske og vaping.