Hvor lang tid tar det å lade e-sigaretten?

Tiden det tar å lade en e-sigarett varierer avhengig av flere faktorer, inkludert batteritype, kapasitet, ladeeffekt og tilstanden til batteriet. La oss se nærmere på disse faktorene.

Dette påvirker ladetiden av e-sigaretter

Batteritype

E-sigaretter kan ha innebygde batterier eller bruke løse batterier som 18650. Innebygde batterier lades vanligvis via USB-porten på enheten, mens løse batterier kan lades enten i enheten eller ved hjelp av en ekstern batterilader.

Batterikapasitet

Batterikapasiteten måles vanligvis i milliampere-timer (mAh) for innebygde batterier. Løse batterier har også en angitt kapasitet. Jo høyere kapasitet, desto lenger tar det vanligvis å lade batteriet.

Ladeeffekt

Ladeeffekten, målt i watt (W), påvirker hastigheten for lading. Høyere ladeeffekt vil vanligvis redusere ladetiden. Noen e-sigaretter gir mulighet for rask lading, spesielt de med USB-C-porter eller støtte for hurtigladingsteknologier.

Ladeport

Noen e-sigaretter lades via en vanlig USB-port, mens andre kan ha mer avanserte ladeporter som USB-C eller mikro-USB. Raskere lading er mulig med nyere USB-teknologier. Desto mer effekt USB utgangen kan levere desto raskere vil den lade. USB utganger i eldre pc’er og ladere har gjerne ikke så høy effekt, men nyere USB-adapter til mobiltelefoner og lignende leverer høy effekt og øker hastigheten på ladingen.

Batteriets tilstand

Batteriets alder og tilstand kan påvirke ladetiden. Eldre batterier eller de som er slitte kan lade saktere enn nye og sunne batterier.

Hvor lang tid tar det?

Generelt sett kan lading av en e-sigarett ta alt fra 30 minutter til flere timer. Enkelte enheter støtter hurtiglading som kan gi en betydelig raskere ladetid, mens andre, spesielt eldre modeller, kan ta lengre tid.

For enheter med innebygde batterier er det viktig å følge produsentens anbefalinger for lading for å unngå overoppheting eller skade på batteriet. Hvis du bruker løse batterier, er det også lurt å bruke en dedikert batterilader og følge produsentens retningslinjer.
Som et generelt råd, planlegg å lade e-sigaretten når du ikke bruker den aktivt for å sikre at batteriet alltid er tilstrekkelig ladet når du trenger det. Vi anbefaler ikke lading om natten eller når du ikke er i nærheten, lading av alle typer batterier og elektroniske enheter kan i verste fall utgjøre en risiko.

Er du på jakt etter en ny vape så finner du det her.