Hvorfor E-sigaretten din smaker brent og hvordan du løser det

For mange brukere av e-sigaretter kan opplevelsen av en brent smak være frustrerende og forstyrrende. Denne artikkelen vil utforske de vanligste årsakene til at e-sigaretter kan smake brent og gi praktiske løsninger for å forbedre smaksopplevelsen. Vi har laget en Youtube film som ser nærmere på brent smak som også inneholder løsninger på det.

Årsaker til brent smak

Tørrbrenning

En av de vanligste årsakene til en brent smak er en tørrbrent coil. Det er noe som skjer når bomullen rundt coilen ikke er mettet med e-juice. Dette kan skje hvis tanken ikke er riktig fylt eller hvis coilen ikke har hatt tilstrekkelig tid til å absorbere e-juicen.

Høy wattinnstilling

Bruk av for høy wattinnstilling kan føre til overoppheting av coilen, noe som resulterer i en brent smak. Sørg for å bruke anbefalte wattinnstillinger som er angitt av produsenten, disse står også gjerne gravert inn på siden av coilen.

Dårlig kvalitet / utslitt coil

Slitte eller uoriginale coiler kan også gi en brent smak. Bytt ut coilen regelmessig for å sikre optimal smak og damp.

Mange trekk etter hverandre uten pauser

Kontinuerlig bruk av e-sigaretten uten tilstrekkelige pauser kan føre til overoppheting og en ubehagelig brent smak. Gi vapen kort pauser mellom hvert drag for å la den kjøle seg ned og gi bomullen i coilen tid til å absorbere ejuice.

For tykk e-juice - den inneholder mye VG (vegetabilsk glyserin)

Det er stor forskjell på e-juice og spesielt innholder av VG og PG som er basestoffene. VG er tyktflytende og det er ikke alle e-sigaretter som er designet for tykk væske. Enklere e-sigaretter for munn-til-lungedrag er gjerne designet for e-juice med et VG/PG innholder på 50/50. E-sigaretter for direkte lungedrag egner seg gjerne best sammen med e-juice som inneholder VG/PG 70/30, med andre ord, 70% VG innhold. Bytt til en tynnere e-juice med mindre VG.

Løsninger for å unngå brent smak

Sjekk væskenivået

Pass på at tanken er riktig fylt med e-juice og unngå å vape med lavt væskenivå. Dette sikrer at bomullen er mettet og forhindrer tørrbrenning. Om du ser inn i tanken så vil du gjerne se de små åpningene/hullene i coilen som går inn til bomullen. Vi anbefaler at det er nok e-juice på tanken til å dekke over disse hullene, slik at bomullen til en hver tid er mettet med væske

Optimaliser wattinnstillingene

Juster wattinnstillingene i henhold til anbefalingene fra produsenten og type coil du bruker. Dette hjelper med å unngå overoppheting og en brent smak. Som nevnt står som regel anbefalt watt gravert på siden av coilen, typisk ”60 – 80W”. Det er ikke noe i veien for å bruke effekt / watt som ligger langt under den minste angitte verdien. Begynn på lav effekt og juster deg oppover til du er fornøyd med smaken om dampen. Om dette er 25 watt på en coil som er oppgitt for 20 – 80 watt så gjør ikke det noe, utover å gi coilen mye bedre levetid.

Bytt ut coilen

Hvis du opplever gjentatte problemer med brent smak, kan det være på tide å bytte ut coilen. Dette er spesielt viktig hvis coilen har blitt slitt eller har vært i bruk over en lengre periode. Coiler har en normal levetid fra ca. 7 dager og oppover, men det varier med bruksmønster, effekt, type e-juice osv. Bytte den når du ikke er fornøyd med smaken eller dampen lenger. Noen bytter også til faste tider, for å ha en optimal smak hele tiden. Det er alltid greit å ha noen ekstra coiler liggende i skuffen. Løse coiler til e-sigaretten din finner du her.

Ta korte pauser mellom drag

Gi e-sigaretten korte pauser mellom hvert drag for å forhindre overoppheting og for forbedre smaksopplevelsen. Da rekker bomullen å trekke til seg e-juice og smaken blir mer fyldig.

Å forstå årsakene til en brent smak i e-sigaretten og implementere enkle løsninger kan bidra til å forbedre den generelle dampopplevelsen. Ved å følge disse tipsene kan du oppnå en mer tilfredsstillende og smakfull opplevelse når du vaper. Om du ikke finner ut av det så ikke nøl med å ta kontakt med oss hos Friske Drag.

Skal du kjøpe en e-sigaretter så kan du ta en titt på sortimentet vårt her.