Jeg er nybegynner - Hvordan kommer jeg i gang med e-sigaretten?

Gratulerer med din nye e-sigarett!

Å begynne med e-sigaretter kan virke litt overveldende i starten, men med litt rask veiledning blir det en enkel og givende opplevelse. Denne artikkelen vil gi deg en trinn-for-trinn guide for å komme i gang med bruken av din første e-sigarett. Ønsker å kjøpe en e-sigarett så kan du ta en titt på våre startsett.

Slik kommer du i gang – En rask oppsummering

Lad batteriet – Fyll tanken med e-juice – Skru på batteriet – Hold knappen inne og ta et drag

Lad batteriet

Det er som regel noe strøm på batteriet når det er nytt, men vi anbefaler å lade det helt opp før du tar den i bruk for første gang. Koble den medfølgende USB-ledningen til e-sigaretten og et USB-uttak, enten i en mobillader, pc eller en annen USB-port.
Se til at coilen / varmeelementet er satt inn
I de aller fleste e-sigaretter så er coilen allerede montert i tanken / poden. Om den ikke er det så kan du ta en titt å bruksanvisningen som viser hvordan den settes inn. Om den allerede er montert så anbefaler vi at du sjekker at den sitter ordentlig og om den har gjenger, se til at den sitter godt. Den skal ikke overstrammes, kun være stram slik at det er ordentlig tett. I noen enklere (pod) e-sigaretter så er coilen fastmontert i poden (tanken) og du behøver ikke å tenke på dette punktet.

Fyll tanken med e-juice

Fyll tanken eller poden med e-juice opp til ”max streken” eller merket på tanken. Om det ikke er noen strek eller merke som indikerer det maksimale nivået så kan du fylle den helt full. Det er viktig å merke seg at du ikke må fylle e-juice ned i munnstykket, da vil det blir gris, lekke og sprute e-juice. Alle tanker og poder har en egen liten åpningen hvor det skal fylles e-juice. Om du er usikker på hvor denne er så se i bruksanvisningen. Sør for at den er ordentlig lukket etterpå.
La e-sigaretten stå å trekke ca. 5 minutter før du tar det første trekket når e-sigaretten er ny. Det sørger for at bomullen er ordentlig mettet med e-juice og ikke svir seg. Det samme gjelder når du skal bytte til en ny coil.

Skru på batteriet

De fleste batterier er avskrudde når de ligger i esken. De aller fleste batterier / e-sigaretter skrus på med 3 eller 5 raske klikk på den største knappen / aktiveringsknappen. Raske klikk innebærer særdeles raske klikk, klikk rett og slett så raskt du klarer (om den ikke skrur seg på så klikker du ikke raskt nok). Den vil begynne å lyse når den er skrudd på. Du gjør det samme om du ønsker å skru den av.
Om det er en e-sigarett med løse batterier som eks. 18650 så setter du inn disse før du forsøker å skru den på.
Noen mindre e-sigaretter og pod e-sigaretter har ikke en aktiveringsknapp og da er de allerede skrudd på og begynner å virke automatisk når du tar et trekk.

Ta et trekk

For å ta et trekk så må du holde inne knappen (om e-sigaretten har en knapp). Trykk inn og hold knappen inne og sug på munnstykket. Når du er ferdig med trekket så slipper du knappen. På e-sigaretter med autodrag så er det ingen knapper å holde inn og dermed er det bare å ta et trekk så aktiveres den automatisk.

Det var det :-)

Problemer

Om du opplever utfordringer eller har problemer så anbefaler vi deg å ta en titt på våre hjelpesider her, disse tar for seg de alle fleste utfordringene du vil kunne oppleve.
Finner du ikke ut av det så kan du sendes oss en mail på support@friskedrag.no så finner vi alltid ut av det.