Vape og e-sigarett ord og uttrykk

Ord og uttrykk som brukes i verden av vape, e-sigaretter og e-juice

Her har vi satt sammen en ordliste som tar for seg kjente ord og uttrykk. Mye av det er sjeldent brukt, men om det er noe du lurer på hva betyr så finner du det nok her. Er du på jakt etter en ny vape så kan du se ta en titt på vårt utvalg.

VG/PG

Forkortelse for "Vegetabilsk Glycerin" og "Propylene Glycol." Dette er to hovedingredienser i e-juice. Forholdet mellom VG og PG påvirker konsistensen av dampen og smaksopplevelsen.

Shortfill

Shortfill er e-Juice som er tappet på en flaske som rommer mer enn e-juicen for å gi muligheten til å tilsette nikotin uten å måtte bytte flaske.

Vape

Vape er synonymt med damping og bruk av e-sigaretter.

Coil

Coil er et varmeelement laget av ledningsmateriale som omslutter en bomullspinne. Coilen er sentral i oppvarmingen av e-juicen for å produsere damp.

Ohm

Måleenheten for motstand i en coil. Lav ohm (sub-ohm) coiler gir vanligvis mer damp og varmere temperaturer.

MTL og DTL

"Mouth to Lung" og "Direct to Lung" refererer til to forskjellige måter å trekke dampen inn i lungene på. MTL ligner mer på røyking av vanlige sigaretter, mens DTL innebærer dypere innpust.

Mod

Kort for modifisert enhet. En kraftigere og avansert enhet som tillater justering av wattinnstillinger og andre avanserte funksjoner.

510-gjenger

En standardisert gjengestørrelse som brukes på de fleste e-sigaretter og tilbehør.

RDA, RTA, RDTA

"Rebuildable Dripping Atomizer," "Rebuildable Tank Atomizer," og "Rebuildable Dripping Tank Atomizer" refererer til forskjellige typer atomizere der brukeren kan bygge egne coiler og tilpasse dampopplevelsen.

TC (Temperaturkontroll)

En funksjon på visse mods som tillater brukeren å justere og kontrollere coiletemperaturen for å forhindre tørrbrenning og gi en jevnere dampopplevelse.

mAh

Måleenheten for batterikapasitet. Jo høyere mAh, desto lengre vil batteriet vare mellom ladingene.

Stealth Mode

En innstilling på noen mods som deaktiverer skjermens lys og lydsignaler for å redusere oppmerksomhet og spare batteri.

Pass-Through Charging

Evnen til å bruke e-sigaretten mens den lades. Dette er praktisk for de med enheter som støtter denne funksjonen.

Nic Salts

E-juicer som bruker nikotinsalter i stedet for den tradisjonelle frie basen nikotinen. Nic salts gir raskere nikotinopptak og en jevnere halsirritasjon.

Drip Tip

Munnstykket på toppen av tanken eller dripperen der du trekker inn dampen.

Steeping

Prosessen med å la e-juicen sitte over tid for å forbedre smaken. Dette kan gjøres ved å la den stå i en lukket beholder i en bestemt periode.

BVC og BDC

"Bottom Vertical Coil" og "Bottom Dual Coil" refererer til plasseringen og antall coiler i atomizeren. Disse påvirker dampopplevelsen.

Airflow

Mengden luft som trekkes gjennom e-sigaretten mens du damper. Justerbar airflow gir brukeren kontroll over mengden luftstrøm, og dermed påvirker dampopplevelsen.

Nicotine Shot

En høykonsentrert nikotinvæske som kan tilsettes nikotinfrie e-juicer for å øke nikotinstyrken.

Dry Burn

Å aktivere coilen uten e-juice for å fjerne rester og forlenge coilets levetid. Dette bør gjøres forsiktig for å unngå skade på coilen.

Squonk

En type mod som har en innebygd e-juiceflaske og en spesiell 510-pinne for bruk med squonk-kompatible RDA-er. Gir en enklere måte å tilføre e-juice til dripperen.

Charging Port

Inngangen der USB-kabelen kobles til for å lade e-sigarettbatteriet. Noen mods støtter også ekstern lading gjennom et batterilader.

Stealth Vaping

Å dampe på en måte som er lite synlig eller oppdagbar, for eksempel ved å skjule dampen ved bruk av klær eller andre metoder.

Cotton Wick

Bomullsmateriale brukt som wicking i coilen. Det absorberer e-juice og gir den til coilen for oppvarming.

Sweet Spot

Den optimale wattinnstillingen og luftstrøm for å oppnå den beste smaken og dampproduksjonen med en spesifikk coil og e-juice.

Resistance Wire

Ledningsmateriale brukt til å lage coiler. Vanlige materialer inkluderer kanthal, nichrome og rustfritt stål.

Vape Band

En gummiring som plasseres rundt tanken for å beskytte mot brudd og for å gi en personlig stil til e-sigaretten.

Wattage

Målingen av strømstyrken som sendes til coilen. Wattinnstillingen påvirker temperaturen på coilen og dermed dampopplevelsen.

Drip Shield

En enhet som plasseres rundt dripperen for å hindre lekkasje av e-juice.

Hybrid Mod

En mod der tanken er direkte koblet til batterirøret uten en egen 510-tilkobling. Krever spesielle sikkerhetshensyn.

LED Indicator

En lysindikator på mods som viser batterinivå, driftsstatus eller feil ved hjelp av forskjellige farger og blinkemønstre.

Short Circuit

En feiltilstand der det er en kortslutning i coilen eller annen elektronisk komponent. Kan føre til at e-sigaretten ikke fungerer som den skal.

Battery Venting

Prosessen der et batteri slipper ut gasser under uvanlige forhold, for eksempel overoppheting. Dette kan føre til skade på batteriet og bør unngås.

Priming

Forbehandling av en ny coil ved å påføre noen dråper e-juice direkte på bomullspinnet før bruk. Dette sikrer at bomullen er mettet og forhindrer tørrbrenning.

Nickel (Ni), Titanium (Ti), Stainless Steel (SS)

Forskjellige typer coilmateriale brukt i temperaturkontrollmoduser. Hver har forskjellige egenskaper og temperaturkoeffisienter.

Bottom Feed

En design der e-juice tilføres coilen nedenfra, vanligvis ved hjelp av en squonk-mod eller spesiell tank.

Juice Control

En funksjon på noen tankers toppfyllingssystem som gir brukeren kontroll over mengden e-juice som mates til coilen.

Vaper's Tongue

En midlertidig tilstand der smaksløkene blir mindre følsomme, noe som kan føre til redusert smakopplevelse. Ofte løst ved å bytte e-juice eller ta en pause.

Resistance Range

Området av tillatte coilmotstander som en mod kan håndtere. Viktig å forstå for å unngå problemer med modens funksjon.

Mechanical Mod

En enkel type mod uten elektronisk regulering. Strømmen fra batteriet går direkte til coilen. Krever grundig kunnskap om batterisikkerhet.

Battery Wrap

Den ytre plastbelegningen på et batteri. Skadet wrap kan føre til farlige situasjoner, så det er viktig å sjekke og erstatte slitte wraps.

Cloud Chasing

En subkultur innen vaping der målet er å produsere store mengder damp, vanligvis ved bruk av lavohmige coiler og høy effekt.

Flavor Chasing

Fokuset på å oppnå best mulig smak fra e-sigaretten, ofte ved å bruke spesifikke coiler, tanker og e-juicer.

Battery Safety

Prinsippene og praksisen for trygg bruk og oppbevaring av oppladbare batterier for e-sigaretter.

Ohm's Law

En grunnleggende formel (V = I * R) som brukes til å beregne forholdet mellom spenning (V), strøm (I) og motstand (R) i en elektrisk krets, relevant for vaping.

Wicking Material

Materiale, som bomull eller silica, brukt til å transportere e-juice fra tanken til coilen. Et viktig element for god dampopplevelse.

Batteri

Enheten som gir strøm til e-sigaretten. Batterier kan være innebygd eller utskiftbare, og de kommer i forskjellige størrelser og kapasiteter (mAh).

Tank

Beholderen som inneholder e-juicen og coilen. Tilkoblet batteriet, gir tanken en måte å levere e-juice til coilen for oppvarming og dampproduksjon.